• Na lang wachten is het dan eindelijk weer zover, het voetbal seizoen is weer van start.
  Het is al weer even geleden dat de spelers van VIOS de voetbalschoenen uit de kast konden trekken. Onder leiding van hoofdtrainer Gert Veenstra waren de velden van ons mooie sportcomplex goed gevuld, voor het eerst in lange tijd heeft VIOS weer vier senioren teams. Na een aantal weken lekker te hebben getraind was het dan dit weekend dan eindelijk tijd voor de eerste officiële wedstrijden.
  VIOS (O) 4 reisde af naar Dalen 5, oftewel Wachtum 1, VIOS (O) 3 kreeg Steenwijkerwold 4 op bezoek, VIOS (O) 2 ging op bezoek bij HOVC 4 en VIOS (O) 1 ontving Hoogersmilde 1.
  In de ochtend deden de lagere senioren teams voor hoe het moest. VIOS (O) 4 nam een punt mee uit dalen door met 1 – 1 gelijk te spelen. VIOS (O) 3 onder leiding van de nieuwe staf Luc Lugies en Egbert Otter maakte gehakt van hun tegenstander en won met 7-3. VIOS (O) 2 won zakelijk met 0 – 2 en nam daardoor de drie punten mee terug naar hesseln.
  Om 2 uur was het dan eindelijk zover voor de mannen uit de hoofdmacht. Na dat er in verschillende oefenwedstrijden goed voetbal werd laten zien begon het eerste afgelopen zondag juist vrij lafjes. Dat VIOS (O) slecht uit de startblokken kwam, kwam de tegenstander te gunste. Tot tweemaal toe ontstond er een ongelukkige situatie in de achterhoede, hierdoor wist Hoogersmilde eerst te scoren en daarna een penalty te versieren. De penalty werd benut wat resulteerde in een 0 – 2 achterstand, met deze stand op het scorebord konden de mannen aan de thee.
  Na rust stonden er twee nieuwe namen op het veld, Jarno van Dalen verliet het veld voor Eric de Ruijter en debutant Lennart Meijering kwam voor Jelmer Naber.
  Ondanks de afspraken die in de rust gemaakt werden was het toch weer Hoogersmilde die het net wist te vinden. Met een 0 – 3 achterstand op het scorebord was de hoop bij veel supporters al in de schoenen gezakt. Echter bleven de spelers van VIOS (O) er in geloven, het was Toon Loof die vanuit een corner de bal achter de keeper wist te werken. 1 – 3, het vertrouwen kwam terug. VIOS (O) bleef aanvallen, Gijs Loof scoorde op vakkundige wijze een afgeslagen kopbal van Calvin Meijer. Hierna was het echt eenrichtingsverkeer. De tijd tikte weg en de 2 – 3 stand bleef maar op het scorebord staan.
  Dat het vertrouwen van de spelers in een goeie afloop groot was, was goed te merken. Calvin Meijer verbaasde vriend en vijand door van wel geteld 40 meter het maar eens te proberen. De keeper van Hoogersmilde stond te ver voor zijn doel waardoor het schot van Meijer net over hem heen het doel in verdween. 3 – 3, maar VIOS (O) wou meer. De druk naar voren bleef, het was vleugelflitser Stijn van Nuil die met een mooie actie zijn tegenstander het bos in stuurde, dit stelde zijn directe tegenstander niet op prijs en werkte hem naar de grond. Penalty!! Het was inmiddels de 96e minute, de zelfverzekerde Daan Timmer legt aan voor de strafschop. Daan kent geen stress en legt het balletje mooi in het hoekje. 4 – 3 en het fluitsignaal klinkt.
  10 punten in een weekend, een heerlijk begin van het seizoen.
  VIOS (O) is echter niet alleen actief op het veld, op de maandag stond namelijk ook de eerste bekerwedstrijd voor de zaal gepland. Het was 2e klasser dosko waar VIOS (O) het tegen op moest nemen.
  Maar de jongens van het zaalteam trokken de lijn van het weekend goed door.
  Er werd met wel geteld 7 – 2 verwoestend gewonnen.
  Kortom: een heerlijk voetbal weekend voor onze geliefde club.