• Tenues? Ballen? Waterzak? Voldoende speelsters? Ja hoor! De dames van VIOS konden vertrekken voor een avondje voetbal in, euh.. óp Erica. Het was nog even puzzelen om alle dames in zo min mogelijk auto’s te krijgen, maar ook dat lukte en zo stonden we rond 19 uur in de regen op het veld bij BDE.

  De dames doen mee in de 7 tegen 7 competitie, waarbij op de vrijdagavond in een poule van vier ploegen gespeeld wordt, dus er stonden drie wedstrijdjes van 20 minuten op het programma, te beginnen tegen BDE.

  BDE wordt door VIOS altijd het meest gevreesd. Deze dames lijken al een leven lang samen te spelen, hebben de conditie op orde en tikken gemakkelijk. Al snel stonden we dan ook achter met 1-0. BDE creëerde nog meer kansen, waarvan een aantal het doel trof, maar ook een heel aantal kon worden gestopt door goed keepwerk van Ilse Koekoek. Kort voor het einde van dit eerste partijtje stond het 5-0. Tijd voor wat extra energie in het team, tijd voor het inzetten van onze troef: Ilse van Es! Met een mooi hakballetje wist zij de eer te redden en er 5-1 van te maken.

  Na een korte onderbreking stond KSC op ons te wachten. Een tegenstander waaraan we wat meer gewaagd zijn. Maar helaas, ook hier kwamen we al snel op achterstand. Dat lieten we ons toch niet gebeuren? Zeker niet! Weer was het Ilse van Es die het doel wist te vinden. En niet één, maar zelfs twee keer! Deze winstpunten nemen we mee naar Oosterhesselen.

  Nog één wedstrijdje te gaan! De dames van Dalen waren onze laatste uitdaging van de avond. Het was voor de meeste dames voelbaar dat we al twee wedstrijdjes in de benen hadden, dus het tempo ging wat omlaag. Het wilde allemaal niet meer zo lukken en we kwamen dan ook niet meer echt in de buurt van het doel. Dalen helaas wel bij dat van ons, wat resulteerde in een 1-0 verlies.

  Gelukkig zijn we erg goed in de derde helft en die lag nog voor ons! Het bier en de bitterballen waren wel aan ons besteedt.

  Op vrijdag 4 november zijn we waarschijnlijk wel weer hersteld van deze avond en voetballen we weer, dan bij Dalen!