• Na drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen spelen we vandaag de lastige uitwedstrijd tegen SVV ’04 4 uit Schoonebeek. Helaas moest Ruben i.v.m. drukke werkzaamheden afzeggen, maar werk is uiteraard belangrijker dan voetballen. We zijn van plan om 8.45 uur te vertrekken vanaf gebouw 48 te Oosterhesselen, maar niet iedereen leest de berichten in de groeps-app goed. Iemand zat nog gewoon een bakkie koffie te drinken aan de keukentafel. Een paar minuten later dan toch onderweg en we waren ondanks het volgen van een toeristische route (volgens sommigen) ruimschoots op tijd aan De Kampen in Schoonebeek.

  Het eerste half uur was tamelijk lastig, hoewel we veel meer balbezit hadden en meer op de helft van de tegenstander speelden kregen we geen echte kansen om te scoren. In de 38e minuut werd Elgin aangespeeld, hij speelde zichzelf mooi vrij en met een prachtig schot met z’n linker ging de bal over de keeper en net onder de lat in het doel. Een mooi doelpunt.

  In de rust moest er gewisseld worden. Bart (de keeper) had teveel last van z’n heup. Na wat overleg bood Thijs aan wel te willen keepen (Top!). We moeten het samen doen. Het tempo moest en ging verder omhoog en in de 55e kwam Rikus aan de rechterkant rand zestien vrij, bedacht zich niet, schoot de bal hard in de rechterbovenhoek, onhoudbaar voor de keeper. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Drie minuten later lag de bal echter plotseling bij ons in het doel. Een prima steekpass vanuit het middenveld belande bij een aanvaller van SVV, deze schoot de bal vanaf de linkerzijde rand zestien in de rechter benedenhoek, onhoudbaar voor Thijs.

  Giel was de tweede helft in het veld gekomen, moest eerst even wennen maar toen hij echt warm was, kwamen er een aantal prima voorzetten van zijn voet. In de 70e minuut plaatste hij de bal mooi achter laatste man, Junior nam goed aan en scoorde fraai in de rechter benedenhoek. Echter een paar minuten daarna werd de bal niet goed weggewerkt en met een lob werd Thijs verschalkt. Weer een paar minuten daarna werd een speler van SVV ligt geraakt, hij duikelde voorover en ja hoor waar we al op hadden gerekend gebeurde. De bal ging op de stip en werd goed ingeschoten.

  Vijf minuten voor tijd werd Elgin nog met een mooie steekpass weggestuurd, maar de laatste meters waren net iets te ver. Jammer, te weinig gekregen. Hard gewerkt, mooie aanvallen. Vier wedstrijden gespeeld, 10 punten. Het kon minder. Blijven trainen mannen en op naar de volgende wedstrijd.

  Selectie: Bart Lanting, Stefan Kroezen, Mark Brinks, Thijs Oldenbanning, Pim Kok, Mark Stapel, Rikus Bos, Elgin van Bossé, Jeroen Schepers, Gido Lugies, Niek Hilbrands, Junior Sekalumba, Giel Zwiers.

  Scheidsrechter Dhr. Thuis Fluiter
  Assistent Scheidsrechter Kelvin Pronk
  Leiders Eddy Hilbrands en Jan Timmer